Beschrijving
Een blend van onrijpe druiven, bestaande uit 30% Mandilari, 20% Syrah, 20% Merlot, 20% Kotsifali en 10% Thrapsathiri.
De onrijpe druiven, de groene oogst, worden met de hand geplukt gedurende de laatste week van juli.
Deze overbodige druiventrossen worden ook weggeknipt om de overblijvende trossen beter en smaakvoller te laten ontwikkelen. Dit knippen is noodzakelijk om de opbrengst druiven per hectare te beperken. Kwaliteit voor kwantiteit.
In het verleden werden de afgeknipte trosjes gebruikt als bemesting voor de grond.
De onrijpe druiven worden vervolgens overgebracht naar de wijnmakerij, waar ze worden ontdaan van de steel en geperst in de pneumatische pers. Het sap wordt naar een roestvrijstalen tank geleid waar het op een veganistische wijze wordt geklaard.
Verjuice onderscheidt zich door zijn delicate smaak met een karakteristieke lichte zoetheid en verfrissende zuurgraad.
In de neus toont het een rijk palet van rood fruit en kruiden.
Verjuice in gastronomie is een heerlijk ingrediënt voor creatieve cocktails, alcoholvrije mocktails en verfijnd lekker koken.
Voegt frisheid en een elegante aromatische afdronk toe. Verjuice is ideaal voor alle maaltijden die met wijn worden geserveerd vanwege hun gemeenschappelijke oorsprong. In de ochtend een scheutje Verjuice in een glas water zorgt voor de nodige anti-oxidanten. In de zomer een longdrinklepel Verjuice aanvullen met koud water is heel smaakvol en verfrissend.
Agourita betekent: zure druif.